Via De Bespaarclub kan je een gratis terugbelverzoek aanvragen waarbij een expert jouw helpt om te besparen op je vaste lasten!
Stap 1
Vul het formulier in
Stap 2
Telefonisch adviesgesprek
Stap 3
Begin direct met besparen
Vul het formulier in en laat een energie-expert jou gratis terugbellen.
Stap 1
Vul het formulier in
Stap 2
Telefonisch adviesgesprek
Stap 3
Begin direct met besparen
De energiemarkt blijft in 2025 onzeker. Internationale gebeurtenissen zoals oorlogen zorgen voor onzekerheid over gasleveringen. We verwachten dat de energieprijzen redelijk stabiel blijven in 2025. Maar we moeten goed beseffen dat dit door bijzondere omstandigheden altijd kan veranderen.
Energieprijzen kunnen per leverancier honderden euro’s verschillen. Dit komt doordat leveranciers de energie zelf moeten inkopen. Het kan zijn dat de ene leverancier dit doet op een moment dat de prijs hoger ligt dan de andere. Ook mogen leveranciers, als zij dit willen, een marge rekenen bovenop de inkoopprijs. Dit zorgt ook voor verschillen tussen leveranciers. Vergelijken is dus verstandig om zo de goedkoopste energieleverancier te vinden.
Om van energieleverancier te veranderen moet je je gegevens achterlaten in het formulier bovenaan deze pagina. Vervolgens zullen wij de beste abonnementen voor je zoeken en wordt er contact opgenomen voor een vrijblijvend adviesgesprek.
De service die wij bieden is geheel gratis. Dit geldt zowel voor het adviesgesprek als het veranderen van energieleverancier. Wij brengen dus geen kosten in rekening voor het gebruik van onze diensten en je bent nergens aan verbonden.
Nee, je hoeft in de meeste gevallen geen andere meter als je overstapt naar een ander energiecontract. De nieuwe leverancier gebruikt vaak dezelfde meter en aansluiting.
Nee, je nieuwe energieleverancier zal je oude leverancier inlichten en het contract opzeggen. Als je een vast contract hebt kunnen hier echter wel voorwaarden aan verbonden zijn.
De stroomprijs bestaat uit de kale stroomprijs, de energiebelasting, de Opslag duurzame energie (ODE) en de btw (21%). Al deze kosten samen noem je de leveringskosten. Je hebt dan het stroomtarief dat je per kWh (kilowattuur) betaalt. Vermenigvuldig dit tarief met het aantal kWh dat je deze maand hebt afgenomen en je weet hoeveel je aan elektriciteitskosten moet betalen.
De gasprijs is opgebouwd uit dezelfde elementen als de stroomprijs: het kale gastarief, de energiebelasting, ODE en de btw. Deze kosten samen noem je de leveringskosten en zijn de kosten die je per m3 gas betaalt. In sommige regio’s wordt ook een gasregiotoeslag in rekening gebracht. Hoe hoog deze toeslag is, verschilt per regio. Vermenigvuldig het gastarief (inclusief eventuele gasregiotoeslag) met je gasverbruik en je hebt je totale leveringskosten van die maand.
De ODE is een heffing van de overheid. Voor elke verbruikte kWh elektriciteit en m3 gas betaal je een toeslag. Hierdoor wil de overheid burgers stimuleren om voor duurzamere energieoplossingen te kiezen. Daarbij wordt dit geld geïnvesteerd in de Nederlandse energiehuishouding en in duurzame projecten. Per 1 januari 2023 is de ODE onderdeel van de algemene energiebelasting en niet meer los te vinden op je rekening.
Bij energieleveranciers zijn er drie contracttypes:
Vast contract: Je energieprijs ligt voor een bepaalde periode vast, meestal een jaar. Dit betekent zekerheid over je maandelijkse kosten, maar het risico is dat je niet profiteert van dalende marktprijzen. Wil je eerder overstappen? Let dan op eventuele opzegboetes.
Variabel contract: Maandelijks opzegbaar en prijzen worden meestal maandelijks aangepast. Dat kan je maandelijkse kosten onvoorspelbaar maken.
Dynamisch contract: Tarieven veranderen dagelijks met de marktprijzen. Dynamisch is vooral interessant als je jouw energieverbruik kunt plannen en sturen.
Copyright © 2024 De Bespaarclub
Algemene Voorwaarden
Privacy Policy
Voor een optimale ervaring gebruiken we cookies om gegevens zoals surfgedrag en unieke ID's op te slaan en/of te verwerken. U kunt toestemming geven of intrekken. Geen toestemming kan invloed hebben op bepaalde functies.